A-kasse som studerende

Hjem/Råd og tips/A-kasse som studerende

Hvis du er studerende kan du blive optaget i en a-kasse. Dermed kan du få dagpenge når du er færdig med din uddannelse. En a-kasse er en privat virksomhed, som kan sikre dig imod arbejdsløshed mod et kontingent – lidt ligesom et forsikringsselskab sikrer dig imod andre uheld.

Få ret til dagpenge første dag efter endt uddannelse
Hvis du har du været medlem af en a-kasse i minimum et år, så kan du få dagpenge fra første dag efter endt uddannelse. Som nyuddannet er du dog kun berettiget til 82 % af dagpengesatsen, som i 2010 er på 752 kr. om dagen.

Uddannelses varighed har betydning
For at kunne blive medlem af en A-kasse under din uddannelse er der krav om, at din uddannelse skal have en varighed på mindst 18 måneder eller 3 halvårlige semestre.

Husk at ansøge når din uddannelse slutter
Såfremt du ikke er medlem af en a-kasse i din studietid, så skal du senest to uger efter endt uddannelse sende en ansøgning til a-kassen. Hvis du springer fristen, så kan du ikke blive optaget i a-kassen på baggrund af din uddannelse. I sådant tilfælde skal du optages på baggrund af arbejde.

Billigere a-kasse kontingent som studerende
De fleste a-kasser og fagforeninger optager studerende som er under uddannelse. Hos mange a-kasser er kontingentet væsentligt lavere eller helt gratis når du er studerende. Hvis du ønsker at være medlem af en bestemt a-kasse som ikke optager studerende er der en omvej. Du kan nemlig alligevel blive medlem, hvis du har et studiearbejde på mere end én time om ugen.

>>Se alle billige a-kasser og fagforeninger her